You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Szolgáltatások

Lónyírás

Láttál már kockás lovat? Esetleg olyat, amelyet csillagok, vagy egyéb érdekes minták borítottak? Ha már eldöntötted, hogy télire szeretnéd lenyírni kedvencedet, miért ne tennéd érdekessé és mutatóssá a dolgot?

Miért hasznos?
Nem sorolva ide az egészségügyi okokat (tetvesség stb.), a lovat azért kell lenyírni, mert ha a munkavégzés során hosszú szőre miatt megizzad és nagyon lassan szárad meg, akkor nagy a kockázata, hogy később az istállóban vizesen álldogálva esetleg megfázik. Ez általában télen gyakori, de sok ló nyáron is viszonylag nagy szőrt növeszt és arra is gondolnod kell, hogy egy hűvösebb istállóban ez gondot okozhat. Fontos tudnod, hogy egy zárt istállóban tartott, izzadt lóra nem megoldás rátenni a vastag takaróját (még akkor sem, ha „lélegző” anyagból készült), amíg meg nem szárad, mert felveszi a párát és néhány órával később a ló vizes takaróban fog fagyoskodni. Nem nehéz elképzelni, mennyire kellemetlen ez.

Csináld magad?
A lovak nyírása könnyen elsajátítható. Viszont van pár buktató, amire érdemes odafigyelni, mielőtt nekivágnál a dolognak. Ha még sosem csináltál ilyet, vagy a lovad még tapasztalan e téren, mindenképp hívj profi segítséget.